Почетна


Преспанчани дирекно ќе може да се информираат за проектот "Купи Куќа за Млади" и "Купи Куќа Купи Стан "

» 01.02.2016

Секој понеделник и вторник, почнувајќи од 1 февруари, во 33 општини и градови ширум Македонија, граѓаните заинтересирани за „Купи куќа за млади“ и „Купи куќа, купи стан“ ќе можат да се информираат за проектите во подрачните канцеларии „Купи куќа, купи стан“. Повеќе »


НАД 850.000 ЕВРА ЗА ПРОЕКТ КОЈ ЌЕ ЈА ЗБОГАТИ ПРЕСПАНСКАТА ТУРИСТИЧКА ПОНУДА

» 29.01.2016

Завчера, од страна на Министерството за транспорт и врски на Република Македонија е распишан оглас за избор на најповолен изведувач на работите за реализација на проектот за изградба на пешачко-велосипедски патеки на брегот на Преспанското езеро. Крајниот рок за доставување на понудите е 19-ти февруари, а истиот опфаќа изградба на вакви патеки во Стење во должина од 1093 метри, на потегот помеѓу туристичките населби Претор и Сливница во должина од 2478 метри, на потегот помеѓу Сливница и Крани во должина од 1284 метри, како и во туристичкиот дел на Долно Дупени во должина од 232 метри. Повеќе »


РЕКОНСТРУКЦИЈАТА НА ГРАДСКИОТ ВОДОВОД СТАНУВА РЕАЛНОСТ

» 29.01.2016

Долгонајавуваниот проект за целосна реконструкција на градскиот водовод во Ресен, конечно го доживеа почетокот на реализацијата. Деновиве, фирмата „Маркоски К73“ од Струга, која ќе ги изведува градежните работи за реконструкција на градскиот водовод и замена на азбестните цевки во Ресен, ги започна изведбените активности. Првите градежни работи започнаа да се реализираат на улицата "Наум Веслиевски", тргнувајќи од просторот пред Живинарската фарма кон крстосницата со улицата "Јосиф Јосифовски". Со тоа практично започна првата фаза од реализацијата на еден од најголемите проектни зафати во Општина Ресен во последните неколку децении, вреден над 600.000 евра. Повеќе »


Повикот за самовработување пролонгиран до 05.02.2016 година

» 29.01.2016

Една од активните мерки кои се певземаат за намалување на невработеноста се и можностите кои се предвидени од Оперативниот план за за услуги на пазарот на труд и активни програми и мерки за вработување за 2016 година кои Агенцијата за вработување на Република Македонија ги превзема преку Програмата за самовработување – истакна раководителот на Центарот за Вработување – Ресен Зоран Костовски во денешното негово презентирање на можностите за самовработување кои се нудат кон невработените лица во Општина Ресен. Повеќе »


Прием кај Градоначалникот Стрезовски за младиот генијалец Димитриј Питроповски

» 27.01.2016

На еден од најголемите светски фестивали на кои се презентираат стекнатите вештини и мултитаскинг техники од БРЕИНОБРЕИН програмата, што на 5 декември 2015 година се одржа во Дубаи, во конкуренција од 2000 натпреварувачи, младиот ресенчанец Димитриј Питроповски од Центарот за развивање на животни вештини при Црвен крст Охрид кој ја следи БРЕИНОБРЕИН програмата, освои трето место на престижниот натпревар во Дубаи. Повеќе »

Следна

Соопштенија