Почетна


Повеќе еколошки акции на општина Ресен и ЈКП “Пролтер“


ЈКП „Пролетер“ започнаa со косење на улиците низ Ресен, кастрење на грмушките и уредување на зелените површини.

Исто така, службите на ЈКП „Пролетер“ го исчистија и повеќенаменскиот стадион во населба Црквиште, а денес како дополнителна еколошка мерка беа измиени јавните површини од централното градско подрачје.