Почетна


Менторски сесии ReLoAd 2 циклус

» 19.04.2019

Во врска со објавениот Јавен повик за граѓански организации за поднесување предлог проекти во рамки на регионалната програма за локална демократија во Западен Балкан (РеЛОаД) , Ве известуваме дека во наредиот период според планот на активности на донаторот се предвидени менториски сесии за сите граѓански организации. Повеќе »


Повеќе еколошки акции на општина Ресен и ЈКП “Пролтер“

» 18.04.2019

ЈКП „Пролетер“ започнаa со косење на улиците низ Ресен, кастрење на грмушките и уредување на зелените површини. Повеќе »


Општина Ресен обезбеди опрема за пожарникарите

» 17.04.2019

По иницијатива на градоначалникот на Општина Ресен, Живко Гошаревски, од буџетски средства е набавена опрема за пожарникарите од тереторијалната противпожарна единица. Повеќе »


Еколошка акција на општина Ресен и ЈКП „Пролетер“

» 17.04.2019

Во координација со општина Ресен, ЈКП „Пролетер“ имаше повеќе еколошки акции низ целиот регион. Повеќе »


Јавен повик „ReLOaD“

» 16.04.2019

ЈАВЕН ПОВИК за изразување интерес за учество на претставник од граѓанските организации како набљудувач во Комисијата за евалуација на предлог проекти во рамките на ReLOaD проектот во општина Ресен Повеќе »

Следна