Информации


Одржана пленарна седница во рамките на „Заштита на животната средина и програма за одржлив развој во Преспа“

» 19.06.2019

Во текот на вчерашниот ден, во рамките на студијата „Заштита на животната средина и програма за одржлив развој во Преспа“, во општина Ресен од страна на раководителот на секторот за соработка во делегацијата на ЕУ, Никола Бертолини беше организирана пленарна седница на која што присуствуваше градоначалникот на општина Ресен, Живко Гошаревски како и гости од Албанија, Грција, претставници на граѓански здруженија, национални паркови и заштитени подрачја, локални власти и бизниси, асоцијација на фармери, експерти како и претставници на интернационални организации и донатори. Повеќе »


На 16-ти јуни прв фестивал на традиционални преспански специјалитети во Дупени

» 14.06.2019

На 16 Јуни на плажата во селото Дупени на Преспанското езеро ќе се одржи првиот фестивал на традиционални преспански специјалитети. Повеќе »


Во кабинетот на градоначалникот Гошаревски, „СОС Балкан Медиа“ со свечени подароци за херојот Васил Јанкула

» 13.06.2019

По повод големиот подвиг на Васил Јанкула, кој со својот велосипед ја заобиколи нашата држава, во кабинетот на градоначалникот на општина Ресен, Живко Гошаревски, Здружението за еднаква застапеност на лица со посебни потреби „СОС Балкан Медиа“ во знак на почит му додели пригодни подароци. Повеќе »


Викендов во општина Ресен ќе се одржи манифестацијата „Запознај ја Преспа“

» 13.06.2019

Претстојниов викенд на 15-ти и 16-ти јуни, во општина Ресен ќе се одржи манифестацијата „Запознај ја Преспа“. Повеќе »


Тендер за надзор за МСИП

» 11.06.2019

ПОКАНА ЗА ПОДНЕСУВАЊЕ ПОНУДА Почитувани, Договорен орган е ОПШТИНА РЕСЕН , со адреса на „Плоштад Цар Самоил,, бр. 20 Ресен, телефон за контакт 047/551770, факс 047/551908 електронска адреса, kabinet.gradonacalnik@resen.gov.mk. Повеќе »

Следна