Почетна


Изложба и промоција на монографија за Светиот Владимир во Ресен

» 14.03.2017

Во петок на 17.03.2017 година во организација на Општина Ресен и Домот на Култура од Ресен во ресенскиот сарај со почеток од 19 часот се организира изложба “Портретите на Светиот Владимир на Балканот од XVII до XX век” и промоција на Монографија “Светиот Кнез Владимир” Повеќе »


И З В Е С Т У В А Њ Е

» 13.03.2017

Врз основа на член 8 став 2 од Законот за трговија („Службен весник на РМ“ бр. 16/04....53/16) и член 12 став 3 од Законот за угостителска дејност („Службен весник на РМ“ бр. 62/04...71/16), Градоначалникот на Општина Ресен, во смисла на добра соработка и разбирање го дава следново: Повеќе »


Свикана 60-та седница на Советот на Општина Ресен

» 07.03.2017

Претседателот на Советот на Општина Ресен ја свика 60-та седница на Советот на Општина Ресен, која ќе се одржи на ден 14.03.2017 година (вторник) во 11:00 часот во салата на Советот на Општина Ресен. Повеќе »


Свикана 59-та седница на Советот на Општина Ресен

» 21.02.2017

Претседателот на Советот на Општина Ресен ја свика 59-та седница на Советот на Општина Ресен, која ќе се одржи на ден 28.02.2017 година (вторник) во 11:00 часот во салата на Советот на Општина Ресен. Повеќе »


ПОВИК за прибирање на понуди за набавка на камион за собирање на отпад

» 07.02.2017

Општина Ресен го објавува повикот за набавка на камион за собирање на отпад Повеќе »

Следна