Почетна


Ј А В Е Н П О В И К

» 12.02.2019

Општина Ресен објавува Јавен повик за доделување на финансиски средства на спортски здруженија, клубови и спортски сојузи на територијата на Општина Ресен за 2019 година. Повеќе »


Со здравствено-социјални сервиси до поефикасен пристап до здравствени услуги

» 08.02.2019

Општина Ресен, ЈЗУ Здравствен Дом- Ресен и Центарот за социјална работа- Ресен, на ден 19.12.2018 година потпишаа Меморандум за соработка. Меморандумот се однесува за реализација на програмата „Општинско корисна работа’’ и „Иницијатива за воспоставување на заеднички сервис’’ на Министерството за здравство и Министерството за труд и социјална политика за грижа во домашни услови во општина Ресен. Повеќе »


Општина Ресен започнува со реализација на проектот „Помалку отпад 2“

» 07.02.2019

Општина Ресен преку проектот „Помалку отпад 2“ аплицира по Првиот повик за доставување проектни предлози од ИПА Програмата за Прекугранична соработка помеѓу Грција и Македонија. Повеќе »


Објавен тендер за реконструкција на улици

» 06.02.2019

Денес, oпштина Ресен објави тендер за започнување на проектот „Реконструкција на улици во градот Ресен“ по пат на задолжување во МСИП 2“ со заем од Светска опфаќа реконструкција и асфалтирање на локални улици во во централното градско порачје со вкупна должина од 2081.65 метри Повеќе »


Повик за поднесување на понуди

» 06.02.2019

Повик за поднесување на понуди Република Македонија Проект за подобрување на општинските услуги - МСИП MSIP 2-NCB-006-19 Повеќе »

Следна